Ecork spuitkurk


De structuur van kurk is vergelijkbaar met een honingraat en bestaat uit miljoenen gesloten cellen.  Daarin en ertussen zit een vluchtige stof die op lucht lijkt.  Deze unieke structuur en samenstelling staat borg voor een goede thermische isolatie, geluiddemping en veerkracht.
Isolatie van buitenmuren, 


Op alle vlakken scoort kurk buitengewoon.  Ook als woningisolatie, en dus als isolerende gevelbekleding.  Naast het lichte gewicht en isolatiewaarde heeft het nog meerdere troeven waardoor het voor de gevel geschikt is  " kurk" is inderdaad ook nog vochtbestendig omdat de gesloten celstructuur wateropname voorkomt.  Waar de meeste gewone materialen falen, behoudt kurk zijn eigenschappen.  De thermische degradatie van kurk start pas boven de 200°C.  Het isoleren van buitenmuren kan perfect via een gevelbekleding in kurk.  Deze kurk wordt aangebracht via een spuittechniek of anders gezegd via projectie.


Duurzame oplossing,


Dat het spuiten van kurk om een gevelisolatie te realiseren, een duurzame oplossing is. geldt in uiteenlopende betekenissen.

levensduur van zulke bekleding, alsmede de bestandheid tegen buiteninvloeden is uitstekend.  Maar duurzaam betekent ook milieuvriendelijk. Het elastisch membraan dat door projectie ontstaat, is zeer duurzaam en bestand tegen blootstelling aan ongunstige klimaatomstandigheden.  Het is een milieuvriendelijke afwerkingslaag die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden: nieuwbouw en renovatie van buitengevels tot de decoratie van binnenmuren en plafonds.

Decoratieve oplossing,


Spuitkurk is een coating op basis van geselecteerde kurkgranulaten met verschillende soorten watergebaseerde polymere harsen, mineralen en additieven en wordt, zoals gezegd, door middel van projectie.  Kleuren vormen in de werkwijze geen enkel probleem.

Ecork Benelux gamma is beschikbaar in een grote verscheidenheid van kleuren, variërende van primaire kleuren tot de meest moderne kleuren.  Kleuren zijn steeds op RAL verkrijgbaar.